5 змов для дітей: на здоров’я, на сон, на розум, на апетит, на дух

  • додому
  • Blog
  • 5 змов для дітей: на здоров’я, на сон, на розум, на апетит, на дух

Змова для того, щоб дитина заговорила

Для того щоб дитина заговорила, існує така змова: «За морями-океанами на острівці казковому птах є чудовий, золотий. Говорить той птах без упину – Говорун його нарікають. Так прийди, птах чудесний, уві сні дитятко моєму та навчи його говорити, щоб міг ім’я світле Боже прославляти і імена всіх святих на віки віків! Хай збудеться сказане! Амінь».

А можна звернутися до Іоанна Златоуста: «Як яскраво Златоустьєв вогонь горить – так вільно і добре раб Божий (ім’я) каже. Перед своїми, перед чужими, перед ближніми, перед далекими. Без запинок, без заминок, без каші в роті, без сором’язливості. Іоан, допоможи рабу Божому (ім’я), щоб мова його як мед лилася, як полум’я горіла, як пісня слух насолоджувала!» Дані слова читаються над дитиною, що заснула, сім разів.

А ця змова – ранкова. Читають його на світанку, коли малюк міцно спить: «Ісусовій Христовій благодаттю, Приснодівиним Маріїним наказом, моїм бажанням, раб Божий, немовля (ім’я), не мовчи, сам заговори, волю свою розкажи. На віки віків і до віку. Амінь». Дитину слід перехрестити.

Змова щоб дитина була міцним духом та розумною

Ну а щоб дитина росла міцною, і не тільки тілом, а й духом, допоможе наступна змова: «Вартий у лісі дуб зелений, словом Божим укріплений. Так би ріс (ім’я дитини) міцний і сильний, як у лісі дуб зелений. Хто мою змову переб’є – від мого слова не втече. Слава Отцю і Сину і Святому Духу. Амінь».

А щоб він виріс ще розумним і кмітливим, такий: «Вартий на столі образок, на святому тілі поясок, на тому пояску зірок не порахувати, а в моєму будинку немовля є. Як моє немовля (ім’я дитини) підросте, на святому пояску все прочитає. Благослови, Господи, його розум. В ім’я Отця і Сина та Святого Духа. Амінь».

Змова щоб у дитини був апетит

Щоб дитина не вередувала і добре їла, треба заговорити срібну ложку, підставивши її під місячне світло: «На камені, на камені сидить товстий Ємеля, той Ємеля їсть цілий тиждень, все їсть, не наїдається, все п’є, не напивається. Як у Ємелі апетит, так і тобі (ім’я дитинки), завжди і назавжди була б мила їжа, була б мила їжа, так, так, так. Як скажу, так і справдиться, як скажу, так і здійсниться. Амінь».

І цією заговореною ложечкою годувати малюка. Апетит повинен налагодитись, а часті примхи за столом припиняться самі собою. Ще один ритуал із ложками. Перед початком обіду покладіть дві ложки хрест-навхрест перед тарілкою з їжею, яку дитина буде їсти, і скажіть: «Побіжить вода по землі-матінці, напоїть високо дерево, насичить зелені трави, нагодує густі мохи. Не бути деревам і травам засохлим, не бути (ім’я дитини) голодним. Нехай їсть усе, що на стіл поставлено, нехай не чинить опір ніякій їжі».

Інша змова читається на їжу: «Слава Отцю і Сину і Святому Духу. Немовля (ім’я дитини), через слова Божі харчуйся, як наливне яблуко наливайся. В ім’я Отця і Сина та Святого Духа». Їжу потім слід обов’язково перехрестити.

Читайте також:
Змови для немовляти на здоров'я, розум та красу

Змова щоб дитина була сильною і здоровою

Кожна мати хоче, щоб її дитина росла сильною і здоровою. Добра магія їй на допомогу! Ці короткі змови схожі на дитячі потішки та легко запам’ятовуються.

Коли мама гладить свою дитину, вона може засуджувати: «На кисеньку потягушеньки. На (ім’я) порастушенькі. На кота потягушки, на дитя поростушки». Або: «Потягунюшки, поростунюшки. У ніжки – ходунюшки, в рот – говірка, а в голову – разу мок» Ще: «Потягушечки, поростушечки! Поперек товстушечки! Руки – хватушечки, ноги – бігушечки».

Дуже часто діти віддають перевагу сидінню, а ходити вчитися не хочуть. Підштовхнути їх до першого кроку знову ж таки можуть магічні слова. Наприклад, такі: «Дибки, Зибки! Ішла баба за грибками, а дід по опеньки. Ніжки, ніжки, Біжіть по доріжці, нарвіть горошку».

Змова для міцного дитячого сну

Щоб новонароджене немовля міцно спало, під час грудного годування можна наспівувати таку магічну пісеньку: «Ти, безсоння, не гуди, мені немовля не буди. Хочеш гуляти, йди до птаха-сови, до солов’я-соловушки чи хмільної голівки. З ними гуляй, ігри грай, сон немовляті не ганьби, проганяю тебе геть».

А під час купання дитині знадобиться така пісенька: «Сонна королева за своїми володіннями йшла, мою (ім’я дитини) знайшла. У колиску поклала, пісеньку наспівала: “Спи (ім’я малюка), а я побережу тебе. Збережу твій сон, щоб спокійним був він”. Якщо дитина накричалася і ніяк не може заснути, промовте такі слова: «Зоря ранкова та вечірня зоря! Дайте спокій та сон на ніч, на день».

Щоб дитина спала спокійно і не прокидалася часто ночами, прочитайте ці магічні слова: «Тапки-тапочки, шкарпетки-шкарпетки, вам по кутах стояти, мучитися, не спати, а рабові Божому (ім’я) до зорі не прокидатися, не крутитися, не кривлятися. В ім’я Отця і Сина і Духа Свяпагд. Амінь».

Для швидкого засинання заспівайте малюкові таку пісеньку: «Сплюшка сова перо втратила. Перо пролітали, на (ім’я дитини) впало. Став його сон солодкий і міцний, як у дитинок сплюшки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Найсвіжіше